Zonwering

Als het gaat om zonwering heeft u de keuze uit heel veel verschillende soorten systemen. U kunt zonwering binnen plaatsen, maar ook buiten zonwerende systemen installeren. Denk hierbij aan rolluiken, screens, markiezen, uitvalschermen, terrasschermen en schaduwdoeken.

 

Elke zonweringssysteem heeft z’n eigen kenmerken en voordelen. Hoewel elke zonwering weer net een beetje anders is, vraagt de montage en de afwerking specialistische kennis en vakmanschap.

 

Weos weet iedere zonwering adequaat te monteren. Tevens weten we ons raad met de extra wensen, zoals de gewenste afwerking, het soort materiaal, de bediening (handmatig of elektrisch), horren, sensoren en beveiliging.

 

Rolluiken

Rolluiken, iedereen is er bekend mee. Het zijn strak gemonteerde luiken langs uw ramen van kunststof of aluminium. Handmatig te bedienen, maar voor de mensen die gemak en luxe willen, zijn er ook rolluiken te monteren die werken op basis van elektrische bediening. Wat u ook wenst of wilt, Weos weet iedere rolluik te monteren en af te werken.

 

Voordelen

De voordelen van rolluiken blijven niet onbekend. De praktische en veelzijdige aard van deze zonweringssystemen resulteert in verschillende prachtige voordelen:

 • Verduisterende werking in de zomer
 • Isolerende functie in de zomer
 • Weren van geluiden van buiten
 • Verhoogt inbraakveiligheid
 • Privacy verhogend

 

Mogelijkheden

Wilt u rolluiken, dan heeft u verschillende opties en mogelijkheden. Ten eerste kunt u kiezen uit twee soorten materialen: aluminium en kunststof. Aluminium rolluiken staan bekend om het inbraakveilige en krachtige karakter. Kunststof rolluiken kenmerken zich door een warme uitstraling en redelijk goedkope prijzen.

 

Daarnaast kunt u uw rolluiken verkrijgen in iedere kleur die u maar wenst. Hierdoor hebben rolluiken niet alleen een praktische functie, maar hebben ze ook esthetische waarde.

 

Ook kunt u kiezen uit verschillende soorten rolluiken: inbouw-, opbouw- of een voorzetrolluik. Bij nieuwbouwwoningen zijn ingebouwde rolluiken erg populair. Indien u een bestaande gevels van een rolluik wilt voorzien, doet u er beter aan om een opbouw- of voorzetluik te monteren.

 

De bediening is ook naar keuze. Een elektrische bediening of een handmatige bediening, het maakt voor Weos niet uit wat u wilt. Steekt u de handen liever zelf uit de mouwen of gaat u voor gemak? Wij plaatsen uw rolluiken zoals u dat wenst.

 

Rolluiken plaatsen

Rolluiken plaatsen is niet 1, 2, 3 gedaan. Een rolluik is een vrij zwaar object en daarnaast is de kans op schade vrij groot. Met name de montage van rolluiken met elektrische bediening is een redelijk specialistische klus. Laat daarom de montage over aan Weos.

 

Wij zorgen voor de montage van uw rolluiken van a tot z. We meten uw ramen op, leveren de rolluiken in de juiste afmetingen aan, zorgen voor een adequate montage en ruimen naderhand de rommel op wanneer uw woning voorzien is van rolluiken.

 

Screens

Bent u overtuigd van de vele voordelen van rolluiken, maar heeft u liever geen verduistering? Screens vormen het perfecte alternatief. Screens lijken heel erg veel op rolluiken. Deze worden ook strak langs de ramen gemonteerd, kunnen geopend en gesloten worden en werken zonwerend. Screens kenmerken zich door zonwering met behoud van het daglicht in uw huis. Bijkomend voordeel: u heeft uitzicht naar buiten, maar de mensen in de straat en uw tuin kunnen niet naar binnen kijken.

 

Mogelijkheden

Een screen bestaat uit een cassette, oprol-as een screendoek en een onderlijst. Ondanks dat screens dezelfde opbouw hebben, kan er een groot verschil zitten tussen de verschillende soorten screens.

 

Soorten screens

U kunt 3 soorten screens verkrijgen: het standaard screen, het windvaste screen of het zipscreen.

 

Een standaard screen is een vrij goedkope zonwering. Het screen herkent u aan de manier waarop het luik met de onderlijst tussen de geleiders naar beneden wordt bewogen. Echter kan de wind gemakkelijk onder het screen door. Dit geldt bijvoorbeeld niet voor een windvaste screen. Het screen wordt in dit geval vastgehouden door een kabel en een systeem van veren. Een windvlaag of een windstoot doet het screen niks. Tot slot zijn er ook de zipscreens. Een zipscreen heeft een soort ritssluitingssysteem waardoor het screen op spanning wordt gehouden. In welke positie u het screen ook zet, het screen blijft windvast.

 

Soorten screendoeken

De keuze aan screendoeken is enorm. U kunt kiezen voor een zonwerende doek, een decoratieve doek, een verduisterende doek of een insectwerende doek, of een combinatie van verschillende functies.

 

Bediening

Screens zijn zowel handmatig (met bandmechanisme of draaistang) als elektrisch te bedienen. De handmatige screens zijn goedkoper en vereisen iets meer werk omtrent het openen of het sluiten van het screens. De elektrisch te bedienen screens zijn qua prijs wat duurder, maar bieden wel meer gemak en luxe. Elektrisch te bedienen screens kunt u door ons bijvoorbeeld laten monteren met licht- en windsensors. Hierdoor heeft u nog meer gebruiksgemak!

 

Screens plaatsen

Screens plaatsen kost tijd, vraagt energie en vergt vakmanschap. Het is belangrijk dat de screenmontage goed uitgevoerd wordt. Vanaf het meetwerk tot het opruimwerk. Weos weet u van a tot z te ontzorgen. We regelen het meetwerk, het leverwerk, de montage, de afwerking en ruimen naderhand op.

 

Knik-arm zonnescherm

We genieten allemaal graag van mooi weer. Wanneer de zon op z’n felst brandt, het kwik stijgt en de mussen van de daken afvallen, schieten we de schaduw in. Geniet optimaal van uw terras, ook op de zomerse dagen en de zomeravonden. Een knik-arm zonnescherm is in dit geval onmisbaar.

 

Voordelen

Knik-arm schermen zijn ideaal voor op het terras of voor balkons met openslaande deuren.

 

Schaduw op warme zomerse dagen

Geen gedoe meer met parasols, geen last meer van de hete zon en toch buiten kunnen zitten op uw terras. Met een terrasscherm kunt u heerlijk ontspannen in de schaduw. Het scherm is groot genoeg om een groep mensen verkoeling te bieden. Daarnaast is een zonnescherm verstelbaar. Staat de zon weer op een andere plek? Dan kunt u met een paar simpele handelingen uw schermpositie wijzigen om weer een schaduwrijk terras te creëren. 

 

Ruimte op uw terras

Een terras moet aangenaam zijn en optimaal gebruikt worden. Een parasol staat in de weg en sommige andere zonweringssystemen ook. Met een knik-arm zonnescherm behoudt u de vrije doorloop van uw terras. Iedereen kan er met gemak onderdoor lopen.

 

Mogelijkheden

Met een knik-arm zonnescherm heeft u de mogelijkheid voor een open, gesloten of semi cassette. Dit is de bak waarin het doek van uw zonnescherm wordt opgerold. Een open cassette beschermt uw doek minimaal tegen regen en een gesloten cassette weert de regen optimaal. Met een gesloten cassette gaat uw zonnescherm ook langer mee.

 

Naast verschillende soorten cassette kunt u ook kiezen voor een terrasscherm met handmatige bediening of met elektrische bediening. Elektrisch te bedienen knik-arm schermen kunt u door ons laten monteren met licht- en windsensors, tijdschakelaars of met afstandbediening.

 

Meer opties? Meer gemak, meer luxe! Naast de bediening, kunt u uw zonneschermen verkrijgen in heel veel verschillende stijlen en kleuren. Tevens kunnen wij uw zonnescherm voorzien van dimbare ledstrips.

 

Knik-arm zonnescherm plaatsen

Een terrasscherm plaatsen is geen gemakkelijk karwei. Een scherm is vrij groot en zwaar en dient nauwkeurig aan uw gevel gemonteerd te worden. Dat vraagt zorgvuldig meetwerk, goede montage en strikte afwerking. Laat door ons uw knik-arm scherm plaatsen en voorkom beschadigingen aan uw gloednieuwe knik-arm scherm.

 

Uitvalscherm

Gordijnen, lamellen, rolluiken. Het zijn allerlei methodes voor binnenshuis om de zon te weren, maar het uitzicht naar buiten belemmert. Met een uitvalscherm heeft u én zonwering én goed uitzicht op uw tuin of op de straat.

 

Wat is een uitvalscherm?

Een uitvalscherm lijkt erg veel op een knik-arm scherm. Echter heeft een knik-arm scherm buigbare armen en een uitvalscherm niet. Daarnaast zijn de armen van een uitvalscherm veel langer. Hierdoor is deze zonwering uitermate goed geschikt voor plekken waarbij u er niet onderdoor hoeft te lopen. Dit is bijvoorbeeld handig bij ramen op een andere verdieping. Tevens zijn uitvalschermen praktisch bij ramen zonder openslaande delen.

 

Wilt u wel onder uw zonwering kunnen lopen? Dan is het beter om voor screens of knik-arm schermen te kiezen. Hierdoor behoud u de vrije doorloop bij uw raam.

 

Voordelen

Uitvalschermen zijn praktisch en effectief. Niet voor niks is dit de meest gebruikte zonwering. Uitvalschermen hebben een eenvoudige constructie, zijn erg voordelig en ook zeer efficiënt. Een uitvalscherm kan door de lage armen vrij ver uitgerold worden. Hierdoor wordt uw woning heerlijk koel gehouden en worden de zonnestralen geweerd. Daarnaast zorgt u voor veel privacy. Een uitvalscherm biedt glurende voorbijgangers geen schijn van kans!

 

Mogelijkheden

Net als een knik-arm scherm, kunt u een uitvalscherm monteren middels een open, gesloten of semi cassette. Naast de verschillende soorten cassette kunt u ook kiezen voor zonwering met handmatige bediening of met elektrische bediening. Weos is bekend met allerlei soorten toepassingen: van het monteren van een windsensor en lichtsensor tot met het monteren van een tijdschakelaar.

 

Een uitvalscherm kunt u tot een breedte van ongeveer 4 meter verkrijgen. Daarmee is deze zonwering ook prima geschikt voor grote raampartijen. Wees niet bang dat de schermen niet passen bij de stijl en de uitstraling van uw huis. Uitvalschermen zijn te koop in iedere kleur in allerlei soorten stijlen. Aan keuze is er geen gebrek!

 

Uitvalscherm plaatsen

Een uitvalscherm plaatsen is geen klusje dat even is gedaan. Al helemaal niet wanneer de schermen op hogere verdiepingen gemonteerd dienen te worden. Daarom helpt Weos u graag verder. Wij ontzorgen u graag op alle gebieden omtrent de montage van de uitvalschermen:

 • Het meetwerk
 • De levering
 • De montage
 • De afwerking
 • Het opruimwerk

 

Markiezen

Markiezen zijn voor veel mensen de mooiste zonwering. Gewaardeerd om de nostalgische uitstraling en bewonderd om de bescherming die deze zonwering biedt. Een markies vormt een sieraad aan uw gevel.

 

Voordelen

 • Reclamedrukwerk is mogelijk
 • Niet windgevoelig
 • Beschermen een pand van voren, achteren en vanaf de zijkant
 • Weert de zon
 • Geschikt voor veel type ramen
 • Zicht naar buiten blijft behouden

 

Mogelijkheden

De mogelijkheden met markiezen zijn eindeloos. Deze zonwering is geen standaard product, maar volledig af te stemmen op de stijl en de uitstraling van uw woning of uw bedrijf.

 

Het model

Een markies is te selecteren op de kapvorm. Er zijn drie modellen te onderscheiden: het standaardmodel, het klapmodel en het petmodel. Voordat u lukraak een model kiest, is het goed om na te gaan voor welke situaties de modellen geschikt zijn.

 

Een standaard kap is zonwering waar niet gemakkelijk onderdoor gelopen kan worden. Deze kap is met name geschikt bij ramen waar u niet veel komt. Denk hierbij aan ontoegankelijke plekken in uw tuin, of de ramen die een verdieping hoger zitten.

 

Een klapmodel heeft wel een vrije doorloop. Deze zonwering is dus ook geschikt voor bij het terras.

 

Het petmodel is een bijzondere variant van de standaard kap. De kap lijkt veel op het standaard model, behalve dat er wel een vrije doorloop is.

 

De grootte

Iedere markies is op maat te maken. De grootte van de uitval is afhankelijk van de afmetingen van uw raam. Voorkom fouten in het meetwerk en laat door ons uw ramen nauwkeurig opmeten.

 

De bediening

Markiezen kunnen handmatig of elektrisch bediend worden. De keuze ligt aan u. Vindt u het niet erg om de handen uit de mouwen te steken of wilt u graag luxe en gemak? Weos is bekend met het plaatsen van iedere soort bediening voor uw markiezen:

 • Domotica systeem. De markiezen openen en sluiten automatisch op basis van het weer. Dit komt door de ingebouwde wind-, regen- en zonsensoren.
 • Handmatige bediening. We monteren een afneembare handslinger of een draaistang aan de binnenkant van de markies.
 • De markiezen worden in dit geval op basis van een ingestelde tijd geopend en gesloten.
 • Elektrische bediening. In dit geval installeren we een wandschakelaar met motor.

 

Bovenkap

De omkapping van uw markiezen is van grote invloed op de uitstraling en de kwaliteit van uw markiezen. U kunt kiezen voor een houten, aluminium of kunststof bovenkap. Een houten bovenkap heeft een nostalgische, authentieke uitstraling. Een aluminium bovenkap heeft een moderne uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig. Een kunststof bovenkap is in iedere stijl en kleur verkrijgbaar, van hoge kwaliteit en zeer onderhoudsarm.

 

Markiezen laten plaatsen

U wilt vast uw markiezen stevig aan de muur gemonteerd hebben en koste wat het kost geen beschadigingen oplopen? Laat door ons uw markiezen inmeten en plaatsen. We werken zorgvuldig en verliezen nooit het oog op kwaliteit.

 

Als eerst starten we met het opmeten van uw ramen. Dit is een secuur klusje. Vervolgens leveren en monteren we uw markiezen stevig aan uw muur. We werken het netjes af en laten de werkplek netjes achter.