Stalen kozijnen

Stalen kozijnen overtreffen aluminium en kunststof kozijnen in de levensduur. Waar aluminium en kunststof kozijnen 40 jaar meegaan, gaan stalen kozijnen meer dan 50 jaar lang mee. Alleen om lang te genieten van stalen kozijnen is vakkundige montage, goede afwerking en met regelmaat onderhoud nodig.

 

Stalen kozijnen zijn robuust en krachtig. Het materiaal is sterk genoeg om grote raampartijen te dragen. Zorg ervoor dat de montage juist uitgevoerd wordt, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de voordelen.

 

Weos is gespecialiseerd in het leveren en het plaatsen van stalen kozijnen. We beschikken over de juiste technieken, het goede gereedschap en meer dan voldoende kennis en ervaring om uw stalen kozijnen vakkundig te monteren.

 

Wij geven graag uw woning extra karakter. Op ambachtelijke wijze monteren we uw stalen kozijnen. Als eerst doen we de maatvoering en het tekenwerk. We meten uw raam in en zorgen ervoor dat u de juiste afmetingen kozijnen aangeleverd krijgt. We plaatsen vervolgens uw stalen frame en plaatsen eventueel ter plekke het glas.

 

Stalen kozijnen zijn aanpasbaar aan iedere situatie, We kunnen zorgen voor versteviging. Met lastechnieken kunnen we het ondenkbare mogelijk maken. Ingewikkelde vormen worden toegankelijk.

 

Isolatie

De isolatiewaarde van stalen kozijnen was vroeger een punt van kritiek. Vandaag de dag zijn stalen kozijnen gelijk aan aluminium en kunststof kozijnen. Staal beschikt over uitmuntende isolatie door de luchtkamers en de slecht geleidende profielen. Hierdoor wordt kou en warmte tegen gehouden. In combinatie met een zinklaag is uw kozijn ook nog eens tegen weer en wind bestand.

 

Natuurlijk plaatsen we ook niet geïsoleerde stalen kozijnen. Dit geldt bijvoorbeeld voor binnenshuis. Echter zorgen we wel voor een geluidsisolerende isolatie door speciale dichtingen. Hierdoor weert u geluid van andere ruimtes.

 

Veiligheid

Bescherm uw woning tegen inbrekers. Weer vuur en rook van buitenaf. Voorkom vele gevaren door de juiste kozijnen te plaatsen. Staal is een veilige keuze. Staal is krachtig en sterk en daardoor kogelwerend, schokbestendig, inbraakveilig en brandpreventief.

 

Het materiaal staal is lastig te forceren en daardoor voor inbrekers vrijwel onmogelijk om uw huis te betreden. Wij zorgen voor extra beveiliging met hoogwaardig hang- en sluitwerk, zodat uw inbraakveiligheid naar een nieuw niveau wordt gebracht. Daarnaast is staal enorm brandwerend. Staal staat bekend als materiaal dat niet snel fikt. In geval van brand zullen uw kozijnen niet snel vuur doorlaten.

Onderhoud

Stalen kozijnen zijn krachtig, maar gevoelig voor corrosie, kromtrekken en uitzakken. Gelukkig kunt u deze schadelijke gevolgen eenvoudig voorkomen met het juiste onderhoud. Zorg ervoor dat u de verf en het eventuele beglazingskit goed bijhoud. Olie met regelmaat de scharnieren en de andere bewegende onderdelen. Zo voorkomt u schade en verlengt u de levensduur van uw stalen kozijnen. 

 

Voorzie de kozijnen met regelmaat van een schoonmaakbeurt. Gebruik lauw water, een zachte spons en een normaal schoonmaakmiddel. Gebruik geen harde sponsjes of bijtende middelen. Dit brengt schade aan het staal en verkort de levensduur en de kwaliteit van uw kozijnen.

 

Opties en kleuren

Stoer, elegant en een fijne constructie. Stalen kozijnen herbergen een hoop esthetische waarden. Daarom is het een prachtige toevoeging in uw huis. De slanke profielen en de gestroomlijnde uitstraling resulteert in een minimalistische uitstraling.

 

Ondanks het minimalisme, kunt u uw stalen kozijnen volledig personaliseren. Kies uw kleur, uw afwerking en het type kozijn. Er is meer dan voldoende mogelijkheid om uw stalen kozijnen op maat te laten maken.